Ohjelmaa Tykypäiviin

Fysioterapeutti Irena Nylund nojaa puuta vasten
Valokuvaus: Amanda Grönroos

Ohjelmaa Tykypäiviin:

Hengitystä elämälle

Hengitys antaa elämää. Se ohjaa hermostoamme sekä tuntemuksiamme. Se puhdistaa niin kehomme kuin ajatuksemmekin sekä kemiallisella että henkisesellä tasolla.
Haluatko ymmärtää hengitystäsi ja kokea sen uudella tavalla? Voit edistää hyvinvointiasi niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla oikean hengityksen avulla (luonnollisella tavalla)
Kerron helpolla ja konkreettisella tavalla miten biomekaniikka, biokemia ja hengitystiheys vaikuttavat hengitykseesi. Kerron myös miten saat hengityksesi muuttumaan terveelliseksi.

Opetan miten voit ottaa mukaan päivittäiseen elämääsi harjoituksia, jotka antavat sinulle terveellisen hengityksen. Voit säästää energiaa ja rasittua vähemmän kuntoillessa ja vapaaaikana oikeanlaisen hengityksen avulla. Voit saada paremman ja syvemän unen ilman kuorsausta ja hampaiden narskuttelua. Voit kokea itsesi samalla energisemmäksi ja keskittyneemmäksi mutta silti rauhalliseksi.
Voit siis muuttaa elämääsi muuttamalla hengitystäsi.
Koulutusta ja harjoitusta on saatavissa henkilökohtaisesti, ryhmille tai luentoina. Aihe on ollut pidetty esim. Yritysten TYKY –päivien ohjelmana.

Jooga

Jooga tunti laiturilla

Olen vuosien varrella muokannut mun joogatunnit. Ne sisältävät osia Hathajoogasta ja yinjoogasta eniten. Kutsun yleensä mun joogatunnit Irenajoogaksii kun joku kysyy tai koko kehon huoltotunniksi. Minulla on tunteja Terapiakulmalla ja teen myös yksityistunteja ja ryhmille jos tarvetta esim tykypäiväohjelmaksi.

Luonnonkuva Intiasta, Asahi

Asahi

Asahiliikkeet ovat saanneet inspiraatiota qigongista. Ne ovat pehmeät hitaat ja sopivat hyvin kaikille. Ne liikuttavat lymfaa ja verenkiertoa ja sopivat hyvin alkulämmittelyksi joogan. Teen usein tunteja jossa yhdistän asahin ja joogan. Minulla on tunteja Terapiakulmalla ja teen yksityistunteja ja ryhmälle jos tarvetta esim. Tykypäiväohjelmaksi.