Akupunktur

Fysioterapeut Irena Nylund ger vård genom akupunktur.
Fotografering av Amanda Grönroos

Akupunktur

Jag använder mig av en 4000 år gammal behandlingsmetod i klassisk akupunktur, som hör till en av de äldsta metoderna. Akupunkturen hjälper din kropp att hela sig själv genom att stimulera dina kroppsfunktioner. Flödet av vätskor och hormoner påverkas av nålarna. Akupunkturpunkterna är kopplade till varandra via nätverk (meridianer) som går i hela vår kropp i olika lager, och har därför effekt på olika områden i hjärnan samt olika vävnader och organ.

Jag använder pulsdiagnostik för att välja ut de rätta akupunkturpunkterna för dig och dina problem. Där känner jag vilken meridian som bör behandlas för att få dig i balans igen. Akupunkturen är en balanserande behandlingsmetod på såväl fysisk och psykologisk samt energetisk nivå. Jag behandlar alla problem som kunden söker hjälp för. Vanliga problem är stress, sömnlöshet, hormonella problem, värk i stöd- och rörelseorgan, magproblem, astma, hudproblem, neurologiska problem, barnlöshet, trötthet, utmattning, depression, reumatism och andra autoimmuna sjukdomar. Jag ger också vissa råd på basen av den kunskap jag har om vad som kan vara bra att äta eller vilka näringstillkost som kan behövas.

Ansvaret för varje människas hälsa startar från individen själv så det viktigaste av allt är att lära sig att lyssna på sig själv och kroppens signaler. Jag finns här för att hjälpa dig och stöda dig och puffa din kropp till att hela sig själv.